Smanjite trošak električne energije u Vašem domu ili tvrtki instalacijom solarne elektrane

Zaustavite Vaše brojilo, smanjite ili eliminirajte troškove električne energije.

Solarna elektrana umanjuje Vaše buduće račune za struju preko 70%, ujedno imate energiju proizvedenu iz čistog, prirodnog obnovljivog izvora energije bez ikakvog zagađenja okoliša. Solarna energija se može koristiti u razne svrhe:

grijanje,
svjetlo,
mehaničku energiju
i električnu energiju.

Prosječno vrijeme povrata investicije je od 5 do 8 godina. Jamstveni rok sunčane elektrane do 25 godina.

Solarne elektrane kontrolirano proizvode električnu energiju i upravljaju sa proizvodnjom prema konzumu vlastite potrošnje na objektu. Nema predaje energije iza brojila čime se zadržavamo na instalaciji kupca, prema pravilima HEP-a.

Ulaganje u solarnu elektranu u našoj zemlji je održiva i sigurna investicija s vrlo niskim rizikom. Budući da je potencijal korištenja solarne energije u Hrvatskoj izuzetno velik, možete očekivati povrat investicije već za 7 godina.

energo d.o.o.

 

Solarni sistemi

Smanjite trošak električne energije u vašoj kući ili poduzeću instaliranjem sunčane (fotonaponske) elektrane za vlastitu potrošnju, odnosno samoopskrbu, uz mogućnost sufinanciranja sredstvima europskih i hrvatskih fondova za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost.

On grid sustavi odnose se na svaki solarno – elektronaponski sustav koji proizvodi i šalje energiju u distribucijsku mrežu.

Sunčana elektrana je spojena na vašu instalaciju, u paralelnom radu s mrežom. Proizvedenu energiju koristite za vlastite potrebe, a eventualni višak električne energije isporučujete u mrežu odabranom opskrbljivaču. Ukoliko vam je potrebna dodatna električna energija (primjerice noću), preuzimate je iz javne distribucijske mreže preko istog obračunskog mjernog mjesta.

Takve sustave razvijamo po načelu “ključ u ruke”.

Razvoju solarnih projekata pristupamo sa iskustvom, stručnošću i predanošću koja se pripisuje najboljima.

Prvi korak u razvoju Vašeg projekta uvijek je izrada objektivne procjene trenutnih i budućih potreba za električnom energijom.

Potom slijedi razgovor o mogućnostima smanjenja troškova za električnu energiju što podrazumijeva kompenzacije, te smanjenje troška prekomjerno preuzete jalove energije.

Sljedeća faza je izrada idejnog projekta. Nakon toga, izrađuje se i glavni projekt solarne elektrane.

Naš angažman na projektu znači i pripremu dokumentacije te ishođenje Elektroenergetske suglasnosti.

Također, vodimo Vas kroz kroz mogućnosti sufinanciranja preko EU fondova.

Savjetujemo Vas pri izboru najpovoljnijeg projektanta i izvođača te vršimo uslugu nadzora izvođenja projekta te koordinacije svih aktivnosti. Od trenutka prvog razgovora, uz Vas smo sve do priključenja solarne elektrane na javnu elektrodistribucijsku mrežu, odnosno puštanja u puni pogon.

NAŠE REFERENCE